ЦБ Сінгапуру попередив біткоїн-біржі про необхідність дотримуватися санкцій проти РФ

Грошово-кредитне управління Сінгапуру (MAS), яке є центробанком країни, нагадало ліцензованим криптовалютним біржам про необхідність дотримуватися санкцій проти РФ через її вторгнення в Україну. 

Згідно з повідомленням місцевих ЗМІ, заява MAS з’явилася після публікацій про збори проросійськими групами “мільйонів доларів” у криптовалютах на підтримку війни в Україні. 

У MAS не повідомили, чи використовувалися для цього сінгапурські біржі. Проте регулятор підкреслив, що постачальники послуг цифрових платіжних токенів (DPTSP) мають жорстко контролювати свою взаємодію з різними установами, щоб уникнути контактів із санкційними банками та фінансування забороненої діяльності.

Для цього криптоплатформи мають впровадити процедури ідентифікації клієнтів і контрагентів по угодах.

«DPTSP також повинні проводити постійний моніторинг для виявлення потенційних спроб уникнути санкцій. Наприклад, щодо ідентифікації транзакцій, у яких використовувалися технології з функціями анонімності (такі як міксери) для маскування особистості контрагентів», — додали в MAS.

Місцева біржа Sparrow заявила, що відмовляється від ділових відносин і забороняє транзакції, в яких беруть участь юридичні та фізособи з країн, щодо яких впроваджені санкції, зокрема РФ. Біржа також блокує доступ користувачам з російських IP-адрес.

«Ми аналізуємо джерело та призначення коштів із криптогаманців або до них, щоб переконатися, що вони не надходять з Росії чи не прямують до неї», — сказали в Sparrow.

У MAS зазначили, що фінансові установи, які мають інформацію про заборонену діяльність, зобов’язані негайно повідомити про це центробанку. Організацію, яка порушує встановлені регуляторам правила, можуть оштрафувати на суму до 1 млн сінгапурських доларів (понад $709 000).

Нагадаємо, в межах восьмого пакету санкцій проти РФ Євросоюз заборонив громадянам РФ використання «всіх криптовалютних гаманців, рахунків чи депозитарних послуг, незалежно від суми». 

На тлі цього Dapper Labs забанила операції для російських користувачів, Kraken обмежила їм користування біржею, а Blockchain.com заблокувала акаунти

Стежте за ForkLog UA у Twitter та Facebook.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK