GALA обвалився на понад 20% на тлі можливого зламу

Токен P2E-проєкту Gala Games втратив у ціні приблизно 25,6% на тлі побоювань щодо злому. Команда запевнила, що «все під контролем».

Паніка, яку в Gala Games назвали необґрунтованою, виникла після того, як одна блокчейн-адреса випустила токени pGALA на понад $2 млрд. На це звернули увагу спеціалісти PeckShield.

Приблизно за дві години котирування активу впали з $0,0394 до $0,0293, за даними CoinGecko. На момент написання ціна відновилася до рівня $0,035. Капіталізація монети становить приблизно $264 млн.

Дані: CoinGecko.

За деякими даними, невідомі через децентралізовану біржу (DEX) PancakeSwap випустили ~55,6 млрд синтетичних токенів pGALA вартістю до $2,2 млрд.

Частину емітованих активів хакери змогли реалізувати на платформі (приблизно ~13 000 BNB), що викликало обвал курсу. Ситуацією скористалися арбітражери на Huobi, які обвалили ціну й там.

Біржа оголосила про тимчасовий делістінг токена. Binance через побоювання щодо ситуації призупинила депозити та виведення коштів у GALA. Платформа також припинила підтримку активу на стандарті BEP-20, залишивши лише ERC-20.

«Оновлення для всіх — навколо GALA дуже багато FUD… Безліч людей кидається словами на кшталт “злому” та “скам”. Ні те, ні інше не відповідає дійсності», — написала команда Gala Games.

Президент компанії з блокчейну Джейсон Брік пояснив, що за неординарною активністю з токенами на DEX PancakeSwap стоять розробники протоколу pNetwork.

Команда останнього повідомила, що виявила неправильну конфігурацію моста Gala Games для взаємодії з BNB Smart Chain. За словами розробників, для вирішення проблеми знадобився перерозподіл обгорнутих токенів pGALA і спустошення пулу ліквідності на PancakeSwap.

Вони запевнили, що зробили снапшот для майбутнього аірдропу й закликали не робити жодних дій з активами на платформі, щоб уникнути втрат.

«Всі токени GALA на Ethereum, так само як і в забезпеченні мосту в безпеці», — наголосили в pNetwork.

Згідно із заявою, замість «скомпрометованих pGALA» для заміни створять нові токени, які розподілять через аірдроп «найближчими днями».

Розробники pNetwork також відповіли на повідомлення PeckShield:

«Так, ми помітили, що pGALA більше не можна вважати безпечним, і скоординували атаку «білого хакера», щоби запобігти експлойту. Засоби безпеки, але користувачі не повинні переводити або купувати/продавати токен на PancakeSwap».

Нагадаємо, що з початку року хакери вкрали майже $3 млрд в криптоактивах.

Читайте біткоїн-новини ForkLog UA у нашому Telegram — новини криптовалют, курси та аналітика.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK