WBTC та stETH втратили прив’язку до “оригінальних” активів

На тлі краху криптобіржі FTX та компанії Alameda Research обгорнутий токен Wrapped Bitcoin (WBTC) та stETH від сервісу Lido втратили прив’язку до біткоїна та Ethereum відповідно.

Протягом листопада ціна WBTC декілька разів втрачала паритет до першої криптовалюти. На момент написання токен торгується близько 0,99 BTC.

Добовий графік WBTC/BTC біржі Binance. Дані: TradingView. 

Деякі представники криптоспільноти звернули увагу на факт активного мінтингу токену з боку Alameda Research і CoinList. 

Згідно з Dune Analytics, пов’язана з Семом Бенкманом-Фрідом Alameda Research брала участь у створенні 101 746 WBTC, а CoinList випустила 48 408 WBTC.

Операційний директор кастодіального сервісу BitGo Чен Фанг запевнив, що кожен випущений WBTC забезпечений “оригінальним” активом 1:1. За його словами, це можна перевірити у блокчейні.

Крім того, котирування stETH від Lido також відв’язалися від Ethereum. Згідно з CoinGecko, максимальне розходження сягало майже 3%. На момент написання актив торгується близько 0,98 ETH на платформі Curve.

За даними Dune Analytics, з початку листопада обсяг активів у релевантних смартконтрактах Curve значно скоротився, що може свідчити про побоювання інвесторів.

Раніше платформа CoinList відкинула підозри про можливе банкрутство. Проблеми з виведенням деяких токенів представники компанії пояснили «технічними причинами».

Стежте за ForkLog UA у Twitter та Facebook.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK