Майнер TeraWulf продав частку в атомній біткоїн-шахті для фінансування ШІ

Біткоїн-майнер TeraWulf продав 25% частки в підприємстві з видобутку криптовалюти Nautilus Cryptomine, яке розташоване поруч з атомною електростанцією Susquehanna в Пенсільванії. Сума угоди склала $92 млн.

Покупцем виступив партнер TeraWulf – дочірня компанія Talen Energy Corporation. Виручені гроші спрямують на розширення хостингових послуг для високопродуктивних обчислень і дата-центрів, призначених для роботи штучного інтелекту.

TeraWulf повернула в 3,4 раза більше грошей від початкових інвестицій у підприємство. У суму угоди також входять 30 000 біткойн-майнерів і супутнє обладнання.

Компанія реінвестує отримані кошти в будівництво свого флагманського комплексу Lake Mariner у Нью-Йорку, який призначений для майнінгу біткоїнів і розміщення дата-центрів.

Нещодавно на об’єкті завершили проєкт зі створення системи для високопродуктивних обчислень і ШІ потужністю 2 МВт. Він призначений для роботи графічних процесорів поточного і наступного покоління.

Додатково будується система потужністю 20 МВт із рідинним охолодженням. Введення в експлуатацію очікується в першому кварталі 2025 року.

TeraWulf входить до числа компаній з видобутку криптовалют, які прагнуть диверсифікувати свій бізнес у сфері ШІ та центрів обробки даних.

Нагадаємо, Bernstein назвали майнерів привабливими партнерами для ШІ-компаній через доступ до джерел живлення та операційних можливостей.

Штучний інтелект пропонує в 17-25 разів більше доходу на витрачений кВт-год порівняно з майнінгом біткоїна – $0,17-0,2 проти $3-5.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK