Законодавці ЄС запропонували жорсткі вимоги до зберігання криптовалют банками

Представники Комітету з економічних та валютних питань Європейського парламенту (ECON) проголосували за впровадження жорстких вимог, згідно з якими місцеві банки можуть зберігати цифрові активи, повідомляє Reuters.

Текст документа напередодні голосування потрапив до видання. За інформацією видання, члени ECON узгодили коефіцієнт кредитного ризику для криптовалют на рівні 1250%. Такий відсоток – найвищий рівень сек’юритизації відповідно до міжнародних банківських стандартів. 

Коли правила набудуть чинності, традиційні фінустанови повинні повністю забезпечити резерви, а також вони не зможуть користуватися левериджами.

Депутат Європарламенту Маркс Фербер зазначив:

«Банки будуть зобов’язані тримати євро свого капіталу на кожен євро у криптовалюті. Такі високі вимоги до активів допоможуть вберегти фінансову систему від нестабільності криптоіндустрії».

Для того, щоб законопроєкт набув чинності, його повинні ухвалити члени Європарламенту. 

Нагадаємо, що Європейський парламент переніс розгляд регламенту регулювання криптовалют на території ЄС, відомий як MiCA, на квітень 2023 року. За інформацією преси, перекладачі не встигають опрацювати 400 сторінок документа для перекладу 24 офіційними мовами країн-членів блоку.

Читайте біткоїн-новини ForkLog UA у нашому Telegram — новини криптовалют, курси та аналітика.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK