Керівники Gala Games звинуватили один одного в крадіжці $130 млн

31 серпня співзасновники ігрової блокчейн-платформи Gala Games Райт Терстон і Ерік Ширмейер подали зустрічні позови до окружного суду штату Юта за звинуваченнями в розкраданні та розтраті.

Від імені Gala генеральний директор Ширмейер заявив, що на початку 2021 року Терстон і його інвестиційна фірма True North United Investments вкрали токени GALA на суму близько $130 млн.

Згідно з документом, спочатку монети перемістили на підконтрольний компанії гаманець, але потім Терстон розподілив їх на 43 свої адреси. Сам він стверджує, що зберігав активи в безпечному місці.

Пізніше відповідач нібито знову вивів токени й обміняв або продав їх у «складній мережі заплутаних транзакцій» у період із вересня 2022 по травень 2023 року. Передбачається, що Терстон також вкрав ліцензії на запуск вузлів у мережі проєкту.

True North відразу подала зустрічний позов проти Ширмейера також від імені Gala. У документі йдеться про те, що він став причиною «продажу і розтрати активів компанії на мільйони доларів» і позичав корпоративні кошти на особисті потреби.

За версією обвинувачення, Ширмейер також створив підрозділи Gala у Швейцарії та Дубаї та став власником контрольного пакета акцій для «реалізації ділових можливостей». Крім того, він надавав Терстону неповну або невірну інформацію та корпоративні записи, «попри неодноразові запити».

Спільною вимогою в позовах є відсторонення відповідача з посади директора. На додачу Терстон вирішив стягнути з колеги $750 млн для відшкодування збитків.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року невідомі випустили ~55,6 млрд pGALA на суму до $2,2 млрд у мережі BNB Chain. Частину активів вони реалізували через DEX PancakeSwap, отримавши понад $4,5 млн.

Тоді біржа Huobi звинуватила у «зловмисній поведінці» розробників DeFi-протоколу pNetwork. У квітні обидві компанії подали позов проти проєкту.

У квітні 2023 року Huobi та Gala Games розробили план компенсації для постраждалих від інциденту.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK