Аналітики Matrixport припустили обвал альткоїнів через продажі FTX

До кінця року ціна Ethereum може впасти до $1000, а цілі зниження для Solana (SOL) розташовані на позначках $15 і $10 через надлишок пропозиції від FTX. Такі прогнози надали аналітики Matrixport Technologies.

Фахівці звернули увагу на рішення суду, який дозволив кредиторам збанкрутілої біржі почати процес продажу цифрових активів на $3,4 млрд. Ця сума охоплює $560 млн у біткоїні, $192 млн в Ethereum і $1,16 млрд у SOL (найбільший власник токенів). Продажі почнуться цього тижня.

Джерело: документи для суду.

Напередодні процесу вартість фінансування безстрокових контрактів Solana опустилася до -13% річних.

Джерело: Matrixport Technologies.

Згідно з аналітиками, несприятливі перспективи також вимальовуються для ApeCoin (APE) через розблокування, які збільшать пропозицію токена на 11%.

Для Ethereum значущою є підтримка на $1600, закріплення нижче відкриє потенціал для подальшого зниження.

«Відхід нижче $1500 може повернути ідею про те, що курс впаде до $1000 — рівня, який видається виправданим, виходячи з прогнозу доходів екосистеми», — заявили аналітики.

Фахівці звернули увагу на позитивні значення вартості фінансування для біткоїна та Ethereum, але не стали їх трактувати бичачими на тлі негативних значень таких метрик стосовно альткоїнів.

У згаданому вище рішенні суду також йдеться про те, що з моменту початку процедури реструктуризації бізнесу кредиторам вдалося акумулювати $2,6 млрд у готівці.

Юристи виявили 38 об’єктів нерухомості на Багамах, що належать групі компаній, з оцінкою в $199 млн.

Суд встановив, що 50 внутрішніх осіб організацій, включно із Семом Банкманом-Фрідом і Керолайн Еллісон, отримали активи у вигляді готівки, криптовалюти, акцій і нерухомості на суму $2,2 млрд.

У червні поточна команда менеджерів FTX заявила, що повернула ліквідні активи на суму близько $7 млрд.

За місяць до цього біржа подала позов проти Genesis з вимогою повернути $3,9 млрд. Надалі обсяг претензій скоротився до $2 млрд. У підсумку компанії домовилися про виплату $175 млн на користь Alameda Research.

У вересні суд затвердив викуп онлайн-брокером Robinhood своїх 55 млн акцій вартістю $605,7 млн, які раніше належали засновнику біржі Сему Бенкману-Фріду.

Цього ж місяця FTX подала позов проти розробника омнічейн-протоколу LayerZero Labs, що стоїть за нею, з вимогою повернути $86 млн.

24 серпня FTX повідомила в суд про плани з «продажу, стейкінгу та хеджування» своїх криптовалют — для цього біржа найме компанію Galaxy Digital Майка Новограца.

Нагадаємо, на початку вересня переказ із пов’язаного з FTX гаманця активів на суму ~$10,2 млн спровокував побоювання щодо дампа альткоїнів.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK