K33 Research: ETH/BTC розгорнеться вгору після запуску ETF

Співвідношення Ethereum до Bitcoin оновило річні мінімуми, але поява ETF на базі фьючерсів на другий за капіталізацією криптовалюті може розвернути цей тренд. До таких висновків прийшли фахівці K33 Research.

Аналітики вказали, що низхідна тенденція сформувалася у вересні 2022 року під час запуску The Merge. З тих пір ціна Ethereum в порівнянні з Bitcoin впала з приблизно 0,085 до 0,06.

«Стійкий спад протягом року пов’язаний зі скороченням активності в сегментах DeFi та NFT», – йдеться в звіті.

Дані: TradingView, K33 Research.

Аналітики Kaiko звернули увагу, що Ethereum проявляв слабкість не лише відносно Bitcoin, але й загалом відносно альткоїнів. З початку року ця різниця тільки зростала. Тенденцію супроводжувало зменшення обсягів торгів другої за капіталізацією криптовалюти.

Аналітики Deutsche Digital Assets у інтерв’ю The Block пояснили поточну слабкість Ethereum відносно Bitcoin відновленням чистої емісії на рівні 0,22% річних при скороченні спалювання частини комісій. Останнє є характерним для періодів низької мережевої активності.

Ведмежий настрій стосовно Ethereum проявляється також на ринку деривативів. Згідно з K33 Research, на тлі зростання відкритого інтересу з серпня на 60%, беквардація в другій за капіталізацією криптовалюті проявляється сильніше порівняно з цифровим золотом.

Аналітики бачать в цьому виявлення скептицизму учасників ринку щодо затвердження фьючерсного Ethereum-ETF і/або припливу коштів в цей інструмент. За їхньою думкою, ринок помиляється стосовно перспектив затвердження продукту SEC. Вони впевнені, що це може статися в середині жовтня і спонукнути до покупок Ethereum.   

Раніше старший біржовий аналітик Bloomberg Ерік Балчунас оцінив в 90% ймовірність реалізації такого сценарію на початку жовтня. 

«Схоже, що потенційно SEC випустить кілька ETF на фьючерси на Ethereum наступного тижня», – повідомив він.

Наразі Комісія розглядає 15 пропозицій щодо запуску біржового фонду на базі фьючерсів на другу за капіталізацією криптовалюту.

У вересні в цю гонку вступила Grayscale Investments. 

Нагадаємо, декілька днів тому SEC відклала рішення щодо запитів компаній 21Shares та VanEck на запуск спотового ETF на базі Ethereum.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK