Альткоїни-фаворити. З чим пов’язаний ріст SOL і LINK?

Зазвичай разом із зростанням біткоїна інші криптовалюти починають рухатися з невеликим запізненням. Але два альткоїни – Solana (SOL) і Chainlink (LINK) – навіть змогли випередити першу криптовалюту за тижневим зростанням.

Ралі SOL

Протягом останніх семи днів токен блокчейну Solana зріс на 30,7%, за даними CoinGecko. На момент написання актив торгується приблизно за $29,42 з ринковою капіталізацією в $12,4 млрд.

Графік SOL/USDT біржі Binance з інтервалом у 15 хвилин. Дані: TradingView.

SOL майже досяг рівнів листопада 2022 року. Тоді актив торгувався на рівні $36, але після банкрутства FTX швидко полетів вниз.

Протягом останніх місяців криптоспільнота боялася падіння ціни SOL через можливі ліквідації збанкрутованої платформи. У вересні суд дозволив FTX і Alameda розпочати процес продажу цифрових активів на суму $3,4 млрд. Серед них було $1,16 млрд в SOL – біржа була найбільшим тримачем токенів.

Під час розпродажу аналітики Matrixport Technologies передбачали падіння активу до $10-15.

“FUD навколо [продажу] Alameda виявився менш серйозним, ніж очікувалося”, – сказав керівник дослідницького відділу IntoTheBlock Лукас Оутумуро в інтерв’ю з CoinDesk.

Згідно з ончейн-даними, 14 жовтня FTX заблокувала приблизно 5,5 млн SOL в стейкінгу на суму $122 млн, що заспокоїло трейдерів.

Аналітик також відзначив зрив SOL в парі з ETH, який може сприяти ралі.

Тижневий графік SOL/ETH біржі Binance. Дані: TradingView.

Одночасно орієнтовані на Solana фонди зафіксували притікання коштів на рівні $15,5 млн порівняно з $3,4 млн тиждень тому, повідомляють в CoinShares.

Керівник досліджень Джеймс Баттерфілл заявив, що це найбільший обсяг з березня 2022 року, оскільки SOL “зарекомендувала себе як вподобаний альткоїном інвесторами”.

Підйом LINK

Тим часом токен мережі оракулів Chainlink досяг рівнів травня 2022 року на рівні $10,13, додавши 33% за тиждень до своєї вартості. Ринкова капіталізація активу становить $5,7 млрд.

Графік LINK/USDT біржі Binance з інтервалом у 15 хвилин. Дані: TradingView.

За аналізом Santiment, 22 жовтня в мережі оракулів спостерігалися тримісячні максимуми одразу за кількома показниками:

  • кількість “китових” транзакцій – 266 переказів на суму понад $100 000;
  • унікальні активні адреси – 4932 гаманці;
  • торговий обсяг – 802,2 млн LINK (приблизно $8,2 млрд).

“Альткоїни отримали користь від перерозподілу біткоїна, але LINK виявився особливо помітним”, – підкреслили експерти.

Ймовірно, зростання активності відбувається внаслідок значних співпраць та надходження оновлень. У червні Chainlink і система банківських переказів SWIFT уклали угоду з багатьма традиційними фінансовими установами щодо підключення останніх до блокчейн-мереж.

Користувач X під псевдонімом ChainLinkGod нагадав про запуск функції стейкінгу Saving v0.2 цього року. Його особливістю є механізм “роз’єдання”, який дозволяє виводити заблоковані монети в будь-який момент.

Незважаючи на позитивну динаміку альткоїнів, криптовалютний аналітик Бенджамін Ковен звернув увагу на високий індекс домінування біткоїна на рівні 52%. Він заявив, що показник “жодного разу не закривався нижче смуги підтримки бичачого ринку” у 2023 році.

“Кожна розмова про “сезон альткоїнів” у цьому році в кінцевому підсумку завершувалась через декілька тижнів. Імовірно, домінування буде продовжувати зростати до кінця року”, – вважає Ковен. 

Нагадаємо, 10 жовтня котирування Tezos (XTZ) за добу підскочили на 6,3% на тлі стагнації загальної капіталізації крипторинку.  

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK