Аналітик оцінив поведінку китів у біткоїні та Ethereum

З початку року Ethereum-кіти (понад 1000 ETH, ~$1,5 млн) скоротили позиції на 12 млн ETH, тоді як біткоїн-кіти (понад 1000 BTC, ~$26,9 млн) акумулювали монети.

Згідно з аналітиком Cryptoslate Джеймсом В. Стратену, у другій за капіталізацією криптовалюті зберігається значний тиск з боку продавців. З 2020 року великі інвестори спустошили гаманці на 20 млн ETH (~$31,7 млн).

У бесіді з Decrypt, глава відділу обслуговування приватних клієнтів Swan Стівен Лубка розповів, що компанія зіткнулася з великою кількістю заможних фізичних осіб, які хочуть обміняти Ethereum на біткоїни. Як причину вони часто згадують регуляторну невизначеність, додав він.

Лубку підтримав CEO і співзасновник Amboss Джессі Шрейдер.

«Біткоїн забезпечує просту функцію: кращі гроші, тоді як Ethereum […] ризикує втратити позиції через смартконтракти та критичні зміни протоколу хардфорка», — повідомив експерт.

Старший аналітик Messari Кунал Гоел засумнівався в повноті даних від Glassnode, на які послався Стратен.

«Чи правильно графік відображає стейкінг? Переклади на контракт можуть виглядати як ончейн-продаж, що ним не є», — пояснив фахівець.

Керівник відділу досліджень Deutsche Digital Assets Андре Драгош погодився з Гоелем. Він назвав «драму» про продаж ETH китами «висмоктаною з пальця». 

Аналітик зазначив, що відсоткова пропозиція Ethereum у смартконтрактах зростає «узгоджено» і підтвердив особливості методології Glassnode щодо розрахунку позицій китів.

Нагадаємо, аналітики K33 Research дійшли висновку, що трейдери, як і раніше, віддають перевагу біткоїну.

8 жовтня медіанна вартість газу в мережі Ethereum опустилася до 6,8 Gwei — мінімальної позначки за 2023 рік

Раніше глава відділу досліджень Standard Chartered Джеффрі Кендрік спрогнозував зростання ціни другої за капіталізацією криптовалюти до $8000 до кінця 2026 року.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK