Білл Гейтс передрік «смерть» Google і Amazon через штучний інтелект

Співзасновник компанії Microsoft Білл Гейтс спрогнозував появу цифрових ШІ-агентів, які радикально змінять поведінку користувачів у мережі. Про це пише CNBC.

«Ви ніколи більше не зайдете на сайт пошуку, ви ніколи не використовуватиме інструменти підвищення продуктивності, ви ніколи більше не зайдете на Amazon», — сказав він, описуючи потенційних віртуальних асистентів.

За словами Гейтса, помічник на базі штучного інтелекту, який ще належить розробити, зможе зрозуміти потреби і звички людини.

Мільярдер не зміг спрогнозувати, хто виграє перегони за створення ШІ-агента. Шанси техгігантів і стартапів рівні, додав він.

«Я б розчарувався, якби Microsoft не втрутилася. Але я вражений кількома стартапами, зокрема Inflection», — сказав Гейтс.

Бізнесмен вважає, що на розробку таких агентів знадобиться якийсь час. Доти компанії продовжать впроваджувати у свої продукти генеративні технології на кшталт великих мовних моделей.

Також бізнесмен розповів про зусилля в галузі охорони здоров’я, пов’язані з його роботою у Фонді Білла й Мелінди Гейтс. Він заявив, що ШІ прискорить інновації в космосі та призведе до досконалішого розроблення ліків.

За його словами, людство наближається до створення препаратів для лікування таких недуг, як хвороба Альцгеймера. Перші випробування медикаментів на людях відбудуться через 10 років, припустив Гейтс.

Бізнесмен також торкнувся теми генеративного ШІ. Він вважає, що технологія істотно вплине на офісних співробітників, а роботи зможуть замінити працівників на виробництві.

Нагадаємо, в ЄС запустили центр дослідження ШІ-алгоритмів техкомпаній.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK