Білл Гейтс заявив про сумніви в можливості паузи в розвитку штучного інтелекту

Заклики призупинити розробку штучного інтелекту (ШІ) не «вирішать майбутні проблеми», заявив співзасновник Microsoft Білл Гейтс у розмові з Reuters.

Так він прокоментував відкритий лист за підписом низки експертів та підприємців, які просять негайно призупинити принаймні на шість місяців навчання ШІ-систем, потужніших за GPT-4.

«Я не дуже розумію, хто саме має зупинитися, чи кожна країна світу погодиться зупинитися, і чому треба зупинятися», – сказав Гейтс.

За його словами, слід зосередитися на тому, як найкраще використовувати вже існуючі рішення в області ШІ.

«Епоха штучного інтелекту почалася»

Раніше Гейтс написав у блозі статтю під назвою The Age of AI begun. В ній підприємець заявив, що ШІ є такою ж революційною технологією, як мобільні телефони та інтернет:

“Розробка ШІ є такою ж фундаментальною, як створення мікропроцесора, персонального комп’ютера, інтернету та мобільного телефону. Це змінить те, як люди працюють, навчаються, подорожують, отримують медичне обслуговування та спілкуються один з одним. Навколо нього переорієнтуються цілі галузі. Компанії відрізнятимуться тим, наскільки добре вони ним користуються”.

Він зазначив, що подібні технології завжди викликають занепокоєння у суспільстві. Втім, сам Гейтс впевнений, що ШІ може допомогти людям у всьому світі покращити життя.

Нагадаємо, у січні Microsoft оголосила про багатомільярдні інвестиції в OpenAI, що стоїть за розробкою ChatGPT. 

У лютому компанія анонсувала оновлений пошуковик Bing, до якого інтегрована нейромережа. Докладніше про те, як він працює, читайте в нашому матеріалі:

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version