Хакер зламав Telegram-гру Super Sushi Samurai на $4,6 млн

Розробники Telegram-гри Super Sushi Samurai повідомили, що експлуатація помилки в смартконтракті дала змогу хакеру вивести $4,6 млн з LP-гаманців.

Розробник Yuga Labs під ніком Coffee заявив, що це була атака подвійного витрачання. При надсиланні користувачем балансу гаманця самому собі – кошти подвоювало.

Зломщик придбав 690 млн токенів SSS і 25 разів переказав увесь баланс собі, подвоюючи його. Потім він продав “здобуті” таким чином 11,5 трлн SSS за 1310 ETH (~$4,6 млн) на децентралізованих біржах.

Пізніше хакер зв’язався з командою проєкту через підпис у транзакції і запропонував відшкодувати кошти. На момент написання сторони ведуть переговори.

На тлі інциденту ціна токена SSS впала на 99,9% згідно з CoinGecko.

Telegram-гра Super Sushi Samurai працює в мережі Blast. Винагороди генеруються за рахунок комбінації торгового податку, знижки на комісію за транзакції в ланцюжку від Blast і доходу, отриманого від ефіру в пулі LP.

Нагадаємо, Blast являє собою EVM-сумісний протокол для масштабування, в якому задіяні Optimistic Rollups. Платформа пропонує пасивний дохід у 4-5% річних.

Проєкт запущено в листопаді 2023 року засновником NFT-маркетплейса Blur під псевдонімом Pacman. Спочатку протокол не мав навіть тестової мережі і пропонував користувачам депонувати монети через міст.

В кінці лютого розробники Blast запустили основну мережу, розблокувавши для зняття понад $2,3 млрд.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK