Біткоїн зріс до $30 000 на тлі падіння акцій First Republic Bank

Перша криптовалюта стрімко подолала рівень у $29 000 та в моменті сягнула показника у $30 000. На момент написання біткоїн торгується за ціною $29 838.

ціна біткоїнуціна біткоїну
Годинний графік BTC/USDT біржі Binance. Дані: TradingView.

Ралі цифрового золота відбулося на тлі падіння акцій американського First Republic Bank (FRB). За результатами закриття торгів 25 квітня акції FRB “просіли” на майже 50% після того, як кредитори повідомили, що фінустанова розглядає можливість продажу активів на суму від $50 до $100 млрд.

Таким чином представники банку намагаються нівелювати невідповідність між своїми зобов’язаннями та активами, повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Крім того, “план відновлення” включає звільнення 7200 співробітників для оптимізації витрат фінустанови.

Дані: Bloomberg.

Масштабний відтік депозитів у FRB зафіксували у березні 2023 року, випливає з фінансового звіту. Вкладники вивели з фінустанови 41% коштів у першому кварталі – близько $100 млрд. Імовірно, кредитори забрали гроші з банку, побоюючись, що FRB спіткає колапс слідом за Silicon Valley Bank. Він став найбільшим банкрутом банківського сектору США за останні 10 років.

Аби врятувати банк від краху, 11 фінустанов США розмістили у FRB $30 млрд того ж місяця, зокрема JPMorgan та Bank of America. 

Дослідник Collective Shift Мет Вільмсен зауважив, що ціна біткоїну зросла на майже 2,5% за півтори години одразу після повідомлення репортера Fox Business Чарльза Гаспаріно, що представники FRB “очікують на порятунок” з боку уряду.

Очільник криптоброкерської компанії Caleb & Brown Джек Бойл заявив:

“Оскільки ситуація навколо FRB виглядає так, що банк зазнає краху, ринок очікує ще більше вливань ліквідності, які мають підтримати те, що схоже на американський банківський сектор […] В результаті, біткоїн випереджає ці очікування”.

Нагадаємо, у березні влада США закрила через системні ризики дружнього до криптовалют Signature Bank. До цього про ліквідацію оголосив Silvergate Bank. У Мінфіні США заявили про непричетність цифрових активів до банківських банкрутств.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version