Celsius дозволив деяким користувачам вивести до 94% активів

Криптокредитор Celsius Network, який знаходиться в процесі банкрутства, оголосив, що обмежена кількість користувачів зможуть вивести 94% власних активів, заблокованих на платформі.

Згідно з судовими документами, вивести кошти зможуть клієнти “кастодіальної програми” Celsius. Втім, є обмеження:

  • кошти мають бути внесені до кастодіального сервісу або переказані з відсоткових чи кредитних рахунків за 90 днів до подання клопотання;
  • їхня сукупна вартість не перевищувала $7575 на момент їх здійснення.

Крім того, на виведення можуть претендувати клієнти, чиї активи “не підлягають утриманню”. Під такими, зокрема, розуміються криптовалюти, “що передані користувачем Celsius, проте їх не підтримує платформа, і які залишилися у власності боржника”. 

Заявку на виведення приймуть у разі, якщо користувач має достатньо активів на платформі для сплати комісії. Крім того, він має оновити інформацію відповідно до KYC/AML-правил.

Стосовно виведення ще 6% коштів таких клієнтів суд має ухвалити рішення пізніше.

Користувачі, які відповідають вимогам, отримають повідомлення з подальшими кроками щодо виводу активів приблизно 15 лютого.

Крім того, із судових документів випливає, що Celsius у 2021 році надала $2 млрд Tether — емітентові стейблкоїну USDT, перевищивши власний кредитний ліміт.

Втім, технічний директор Tether Паоло Ардоіно назвав інформацію помилкою або “неправильною характеристикою”.

Нагадаємо, у жовтні в межах судового процесу Celsius оприлюднила документ з інформацією про користувачів, включно з їхніми іменами та даними транзакцій.

У грудні суд у справах про банкрутство ухвалив рішення, згідно з яким платформа має повернути клієнтам цифрові активи на суму $44 млн.

В січні представники Celsius заявили про можливість випуску спеціального токену для погашення заборгованостей перед кредиторами.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK