Celsius узгоджує план продажу активів Fahrenheit

Суд ухвалив рішення, згідно з яким кредитори криптокредитної платформи Celsius Network, що збанкротувала, повинні проголосувати щодо продажу цифрових активів групі консорціуму Fahrenheit. 

Цей документ позначає останній етап у процедурі банкрутства компанії. У випадку успішної угоди клієнти можуть розраховувати на повернення 67–85% своїх коштів.

Бюлетені для голосування будуть відправлені кредиторам. Fahrenheit включає в себе венчурну організацію Arrington Capital, компанію Proof Group, майнера U.S. Bitcoin Corp, а також індивідуальних інвесторів, таких як колишній глава Algorand Стівена Кокіноса і Раві Каза. 

Виконувач обов’язків генерального директора Celsius Кріс Ферраро заявив, що компанія все ще фокусується “на створенні найкращих результатів” для всіх учасників процесу та поверненні коштів “якомога швидше”.

Раніше журналісти повідомляли, що платформа уклала декілька угод, які відкрили шлях для судового схвалення повернення коштів клієнтам.

Пакет угод створив підґрунтя для затвердження плану реорганізації Celsius у жовтні. Кредитори і інвестори почнуть отримувати кошти до кінця року у разі позитивного рішення.

Компанія також досягла угоди з інвесторами Серії В (інвестори Серії В є найбільшими вкладниками у Celsius) щодо розподілу $25 млн від продажу криптокастодіана GK8.

Нагадаємо, у червні 2022 року Celsius призупинила вивід коштів, обмін та перекази між акаунтами “через екстремальні ринкові умови”.

Після подання заяви про банкрутство в компанії висвітлили “діру” на балансі на $1,2 млрд. В серпні стало відомо, що зобов’язання компанії перевищують її активи на $2,85 млрд.

У вересні голову платформи Алекс Машинський покинув пост генерального директора. На початку 2023 року Генеральна прокуратура Нью-Йорка звинуватила його у обмані інвесторів “на мільярди доларів”.

13 липня Мін’юст США висунув сім уголовних звинувачень проти екс-глави Celsius. Серед них – шахрайство з цінними паперами, маніпулювання ціною токена CEL та введення інвесторів в оману.

Пізніше Федеральна торговельна комісія США оголосила про урегулювання претензій до компанії. Угода передбачає виплату платформою $4,7 млрд.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK