CEO Blur закликав бойкотувати маркетплейс OpenSea

Очільник NFT-маркетплейсу Blur, відомий у мережі як Pacman, закликав творців невзаємозамінних токенів блокувати конкурента OpenSea. Про це він написав у своєму блозі.

Pacman запропонував авторам NFT надавати перевагу маркетплейсу Blur, адже, за його словами, ця платформа може запропонувати вигідніші умови.

«Творці не можуть отримувати роялті одночасно на двох платформах — Blur та OpenSea. Заробляти винагороду можна лише на одному з маркетплейсів. Політика OpenSea перешкоджає авторам отримувати роялті усюди […] Blur допомагає творцям заробляти роялті будь-де», — заявив Pacman.

Він перелічив кілька варіантів, які, на його думку, мають творці NFT. Перша опція передбачає користування двома маркетплейсами. Це дозволить заробляти 0,5% роялті (мінімальний) у межах Blur, натомість заважатиме отримувати роялті на OpenSea.

У другому варіанті пропонується не проводити торги NFT на платформі Blur. У такому випадку OpenSea сплачуватиме повний роялті творцям, а Blur нараховуватиме мінімальний 0,5%.

«Якщо Blur внести у blocklist, це завадить робити ставки на платформі, однак не завадить трейдингу/лістингуі», — йдеться у тексті.

Існує ще одна альтернатива — не розміщувати свої токени на OpenSea, натомість лістити NFT на Blur, додав Pacman. У такому випадку остання нараховуватиме повний роялті творцям.

NFT-маркетплейс Blur
Дані: Pacman.

На момент написання маркетплейс Blur посідає перше місце за обсягом торгів за добу, залишивши позаду OpenSea. Згідно з DappRadar, показник перевищив $81,7 млн.

DappRadar
Дані: DappRadar.

Торговельна платформа розпочала свою роботу у жовтні 2022 року. 14 лютого 2023 року команда Blur презентувала токен маркетплейсу та провела аірдроп. Лістинг монети підтвердила низка криптовалютних бірж серед яких OKX, Coinbase, Huobi та інші.

Нагадаємо, що у 2022 році обсяг операцій із невзаємозамінними токенами на базі Ethereum склав $23,7 млрд.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK