CEO Wintermute розкритикував Бутеріна через його спроби «побудувати соціалізм»

Гіпотетичний крах Ethereum відбудеться не внаслідок «вищих TPS у Solana», а через подвійність позицій його лідерів. Про це заявив CEO Wintermute Євген Гаєвой.

Глава маркетмейкера відреагував на нещодавні заяви Віталіка Бутеріна щодо «експериментів» знаменитостей з мем-коінами.

Тоді співзасновник другої за капіталізацією криптовалюти закликав зосередитися на проєктах із фокусом на суспільних благах, а не на збагаченні інсайдерів. Як «більш почесну» участь знаменитостей він навів NFT-колекцію і мультсеріал Stoner Cats від Ештона Катчера і Міли Куніс 2021 року.

На думку Гайового, блокчейн сприяє розвитку капіталістичних систем, що базуються на стимулах. Бутерін і співзасновник Uniswap Гейден Адамс намагаються розв’язати пов’язані з ними проблеми, наполягаючи на гідних із погляду суспільства цілях і стверджуючи про цю прихильність ключових розробників. Фахівець також нагадав про «нескінченні спроби розібратися з MEV».

CEO Wintermute переконаний, що не можна побудувати одночасно капіталістичну і планову соціалістичну систему. З цієї причини Гаєвой віддає перевагу першому, незважаючи на «потворну славу», оскільки «він дійсно працює»

«Ви або створюєте капіталізм, або плановий соціалізм. Вибачте, але ви дійсно не можете мати і те, і інше», — наголосив він.

Нагадаємо, у травні Бутерін перерахував п’ять архітектурних рішень блокчейна, які за можливості він хотів би змінити.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK