Чотири китайські компанії запустили аналоги ChatGPT

30 серпня компанії з КНР – Baidu, Baichuan Intelligent Technology, SenseTime і Zhipu AI – запустили власних чат-ботів на основі штучного інтелекту (ШІ) після схвалення уряду. Про це повідомляє Cointelegraph.

Того ж дня ще 11 компаній отримали дозвіл на випуск ШІ-продуктів, включно з ByteDance, яка володіє TikTok, і Tencent Holdings.

Ernie Bot, нейромережа від Baidu, посіла перше місце в локальному рейтингу безкоштовних застосунків в App Store через 12 годин після офіційного виходу.

Китайці давно чекали аналог ChatGPT, оскільки влада заборонила використання нейромережі. Повідомляється, що держоргани також наказали місцевим соцмережам WeChat і Weibo обмежити доступ до технології OpenAI.

15 серпня у країні почав діяти закон про штучний інтелект, який вимагає попереднього схвалення Адміністрації кіберпростору Китаю (CAC) перед запуском відповідних продуктів.

До ухвалення документа компанії могли проводити публічні випробування своїх ШІ-розробок лише в обмеженому режимі. Тепер для фірм розширили масштаби тестувань і додали нові нормативні вимоги.

Нагадаємо, на початку року китайські регулятори наказали місцевим техгігантам не надавати доступ до ChatGPT через неможливість цензурувати відповіді.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK