Дослідження: інвестиції у сектор DeFi зросли на 190% у 2022 році

Інвестиційні компанії вклали $2,7 млрд у пов’язані з децентралізованими фінансами проєкти у 2022 році. Це на 190% більше, ніж у 2021 році. Про це свідчать дані Coin Gecko.

Водночас інвестиції у централізовані фінанси знизилися на 73%, тобто галузь CeFi втратила $4,3 млрд за аналогічний період.

Аналітики Coin Gecko назвали DeFi сектором, який «швидко зростає у криптоіндустрії». Проєкти-лідери з залучення фінансування — децентралізована біржа Uniswap та сервіс ліквідного стейкінга Lido. Вони отримали $165 млн та $94 млн відповідно на розвиток платформ.

Однак найбільшим фінансуванням вважається продаж токенів LUNA з боку Luna Foundation Guard на $1 млрд у лютому 2022 року, зазначили фахівці. Вже за кілька місяців проєкт Terra зазнав краху.

Експерти зауважили, що найбільшу кількість інвестицій залучила криптовалютна біржа FTX, яка наразі проходить процедуру банкрутства, а також її американський філіал FTX.US. Разом вони отримали близько $800 млн у січні 2022 року.

«На адресу компаній, які сфокусовані на блокчейн-технологіях та інфраструктурі, продовжує надходити стабільне фінансування з 2018 року по 2022 рік […] Варто зазначити, тогоріч увагу привернув ШІ-сектор. Обсяг інвестицій за 2022 рік збільшився на 65%», — йдеться у звіті.

Нагадаємо, що українські стартапи залучили близько $1 млрд за чотири роки, за даними інвестфонду Hypra.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK