Думка: Ethereum здатний «фліпнути» біткоїн у 2024 році

У 2024 році Ethereum може перевершити біткоїн за темпами зростання ціни, впевнений керівник відділу досліджень ETC Group Андре Драгош.

Фундаментальною основою послужать технологічні досягнення і непохитна позиція ефіру як провідної платформи смартконтрактів. Експерт також зазначив, що протягом 2023 року друга за капіталізацією криптовалюта відставала від цифрового золота за темпами зростання ціни.

«ETH поступався BTC протягом останніх 12 місяців. Однак ефір може перевершити біткоїн у найближчі 12 місяців», — підкреслив Драгош.

У звіті також ідеться про те, що зростанню ціни Ethereum сприятиме «дефляційний механізм спалювання», впроваджений у серпні 2021 року за допомогою реалізації EIP-1559 у межах хардфорка London.

Зменшення пропозиції монет у поєднанні з привабливою прибутковістю стейкінгу може призвести до так званого фліппенінгу — переваги ефіру над біткоїном за ринковою капіталізацією.

«Традиційні інвестори можуть розглядати стейкінговий дохід як аналог дивідендів за акціями», — зазначив експерт.

Драгош додав, що з моменту своєї появи у 2015 році Ethereum постійно вигравав у біткоїна за темпами зростання. Виняток — 2023 рік.

Дослідники Coinbase також допускають повернення ефіру до середніх значень продуктивності в прийдешньому році, враховуючи «відносний дисконт» до ціни цифрового золота.

Як перешкоду відновленню експерти розглядають порівняно слабкі фундаментальні показники другої за капіталізацією криптовалюти, включно зі зниженням транзакційної активності у 2023 році. Непереконливі ончейн-метрики «роблять щомісячну дефляцію пропозиції ефіру непослідовною», впевнені в Coinbase.

За останню добу Ethereum зріс на 6,6% ($2374), а біткоїн — на 1,4% ($43 062). Показники за сім днів — 8,4% і -1% відповідно, згідно з CoinGecko.

Раніше аналітик Standard Chartered Джеффрі Кендрік спрогнозував Ethereum по $8000 до кінця 2026 року.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK