Ексглаву FTX Сема Бенкмана-Фріда заарештували за запитом влади США

Влада Багамських островів заарештувала колишнього СЕО FTX Сема Бенкмана-Фріда за запитом прокуратури США. 

У Офісі генерального прокурора Багамських островів заявили, що арешт Бенкмана-Фріда здійснили після отримання офіційного повідомлення від Сполучених Штатів про висування кримінальних звинувачень проти нього. Ймовірно, США вимагатимуть екстрадиції ексглави FTX.

У прокуратурі Південного округу Нью-Йорка підтвердили інформацію. Деталі звинувачення оприлюднять пізніше.

The New York Times з посиланням знайомих з ситуацією осіб написало, що звинувачення проти Бенкмана-Фріда включають шахрайство та відмивання грошей.

Водночас Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) повідомила про висунення окремих звинувачень засновнику FTX щодо порушення законодавства про цінні папери.

13 грудня Бенкман-Фрід мав виступити перед Комітетом з фінансових послуг Палати представників США. Голова відомства конгресменка Максін Вотерс заявила, що “настав час розпочати процес притягнення пана Бенкмана-Фріда до відповідальності”.

Вона зазначила, що розчарована тим, що Бенкман-Фрід не зможе дати свідчення на засіданні Комітету:

“Хоча пан Бенкман-Фрід має бути притягнутий до відповідальності, американська громадськість заслуговує почути безпосередньо від нього про дії, які завдали шкоди понад одному мільйону людей і знищили важко зароблені заощадження багатьох людей”.

Нагадаємо, за словами нового СЕО FTX Джона Рея, Бенкман-Фрід та інші керівники компанії приховували нецільове використання клієнтських коштів.

Він також зазначав, що компанія Alameda Research загалом надала позики на $4,1 млрд. З них самому Бенкману-Фріду — $1 млрд.

Останній назвав заяви Джона Рея неправдими і заявив, що вважає подачу на банкрутство своєю найбільшою помилкою.

Стежте за ForkLog UA у Twitter та Facebook.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version