Експерт розпізнав потенційного мисливця за аірдропом L2-мережі zkSync

Невідомий створив 21 877 гаманців в Ethereum-мережі другого рівня zkSync у межах тактики атаки Сивілли. Про це повідомляє блокчейн-дослідник під ніком Lingland 09.

Експерт припустив, що мультиакаунтинг користувача націлений на участь у можливому аірдропі utility-токенів протоколу, та покроково розібрав його дії. Згідно з ончейн-даними, після реєстрації адрес невідомий:

  • розгорнув токен Gemstone (GEM) з відкритим вихідним кодом;
  • з нез’ясованої причини вніс до білого списку всі 21 877 гаманців, на кожному з яких зробив запит GEM;
  • запустив закриту децентралізовану біржу виключно для торгівлі власними монетами;
  • додав на платформу ліквідність у 80 ETH для пари GEM/WETH з метою імітації реального трейдингу. У результаті торгів токен набув реальної цінності, а користувач навіть отримав прибуток у розмірі 0,6-0,7 ETH.

Lingland 09 зазначив, що завдяки повному контролю над ліквідністю трейдер уникнув втрат на прослизаннях, а всі операції виконували боти.

У результаті користувач накопичив “найдешевшим способом” по 10 транзакцій на кожен гаманець, витративши $1,5-2 на адресу, підкреслив дослідник. Це дає йому право претендувати на потенційний розподіл токенів мережі разом із реальними проєктами.

“Між тим, ця людина має бути професійний мисливець за аірдропами, але ончейн – прозоре скло, і кожна транзакція відстежується (за бажання). Ми віримо в команду Matter Labs, яка не піде на компроміс зі зловмисниками”, – підсумував Lingland 09.

Нагадаємо, що в межах “урядового аірдропу” громадяни Таїланду отримають по $300 у цифровій валюті.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK