Експерти спростували факт переказу криптовалют з боку Mt.Gox та уряду США

Представники аналітичного сервісу Arkham назвали сповіщення про рух цифрових активів з гаманців біткоїн-біржі Mt.Gox та уряду США помилковим.

26 квітня 2023 року Twitter-акаунт db заявив, що отримав сповіщення від застосунку Arkham про здійснення транзакцій з адрес, які належать Mt.Gox та уряду США.

На тлі цієї новини ціна біткоїну в моменті рухнула до показника $27 900. На момент написання вартість цифрового золота відновилася і торгується на рівні $28 945.

Годинний графік BTC/USDT біржі Binance. Дані: TradingView.

Утім, експерти Arkham з’ясували, що сповіщення про транзакції були неточними. За їхніми словами, команда db налаштувала попередження про рух біткоїнів на суму понад $10 000 без зазначення контрагентів, а згодом підписала їх як Mt.Gox та US Gov. У компанії запевнили, що баг виправили.

Водночас в Arkham впевнені, що фейкова новина про рух коштів не могла обвалити котирування першої криптовалюти.

“Ані помилкове сповіщення, ані допис не могли спричинити падіння курсу біткоїну. Зниження вартості розпочалося у період з 22:17 по 23:01 [за Києвом]. Водночас повідомлення про транзакції з’явилися після 23:07”, — зауважили у компанії.

На тлі волатильності ціни цифрового золота на крипторинку ліквідовано позиції трейдерів на $354 млн за добу, згідно з даними Coinglass.

Раніше біткоїн зріс до $30 000 на тлі падіння акцій First Republic Bank на майже 50%. Зниження вартості цінних паперів спричинило масштабне виведення депозитів з фінустанови на суму близько $100 млрд у першому кварталі 2023 року. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK