«Фанат» NFT та метавсесвіту очолить YouTube

Генеральну директорку стрімінгового сервісу YouTube Сьюзан Войчицькі замінить Ніл Мохан. Новий CEO відомий своєю прихильною позицією до Web3-технологій і раніше заявляв про потенціал їхнього впровадження у користувацький досвід відеохостінгу.

У 2022 році у своєму блозі Мохан заявив, що Web3 відкриває нові можливості для творців. На його думку, блокчейн та NFT створюють «міцний зв’язок» з фанатами.

Окрім того, така взаємодія дозволяє заробляти гроші у «недоступний раніше спосіб». Як приклад Мохан зазначив надання поціновувачам прав на володіння відео, фото, об’єктів мистецтва тощо.

Він також вважає, що імплементація метавсесвіту «зробить YouTube більш захопливим».

«Ми думаємо, як можна зробити перегляд цікавішим. Перша сфера, де можна очікувати суттєвих змін — геймінг. Ми працюватимемо над тим, щоб зробити ігри більш живими та інтерактивними. Ми ще на ранній стадії, але ми вже бачимо як віртуальні світи стають реальністю для глядачів», — зазначив Мохан.

Раніше корпорація Meta відзвітувала про багатомільярдні збитки від розроблення віртуальної та доповненої реальності. Водночас співзасновник компанії Microsoft мільярдер Білл Гейтс заявив, що не вважає Web3 та метавсесвіт революційними технологіями.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK