ФБР зберегло жертвам криптовимагачів $130 млн 

Федеральне бюро розслідувань США (ФБР) отримало контроль над вебсайтом та серверами групи криптозлочинців Hive. Правопорушники використовували однойменну програму-вимагач для блокування доступу до комп’ютерів своїх жертв.

Операція тривала з літа 2022 року, коли правоохоронцям вдалося отримати доступ до панелі управління Hive. За цей період вимагачі вразили комп’ютерні системи близько 1500 жертв у 80 країнах. Злочинці переважно атакували лікарні та навчальні заклади. Якщо потерпілі відмовлялися платити, кіберзлочинці зливали в інтернет конфіденційні документи та особисту інформацію.

З того моменту правоохоронці надали близько 1300 ключів дешифрування жертвам, що зберегло останнім $130 млн.

«На жаль, протягом останніх семи місяців ми з’ясували, що лише близько 20% потерпілих Hive повідомляли про можливі проблеми правоохоронним органам. Однак нам вдалося ідентифікувати та допомогти багатьом жертвам, які не повідомили про атаку», – заявив директор ФБР Крістофер Рей.

Дані: Europol.

У справі взяли участь німецькі та нідерландські правоохоронці, а також співробітники Європолу.

Нагадаємо, що правоохоронці взяли під варту топменеджерів криптобіржі Bitzlato. Представники Європейського поліцейського управління заявили, що компанія конвертувала пов’язані з кримінальною діяльністю кошти на суму близько 1 млрд євро. 

Читайте біткоїн-новини ForkLog UA у нашому Telegram — новини криптовалют, курси та аналітика.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK