ФРС зобов’язала пов’язаний з Alameda Research банк згорнути діяльність

ФРС подала позов проти Farmington State Bank і його холдингової компанії FBH Corporation. Структура відома також як Moonstone Bank, яка отримала фінансування і вела бізнес з Alameda Research.

У 2022 році торгова фірма Сема Бенкмана-Фріда інвестувала $11,5 млн, отримавши неназвану міноритарну частку в установі.

Після вкладень від Alameda Research організація переключилася на роботу з новими напрямками на кшталт цифрових активів. ФРС заявила, що Moonstone Bank вніс зміни до бізнес-плану без належного повідомлення органів банківського нагляду та отримання попереднього схвалення.

У січні 2023 року структура заявила про припинення розвитку нових сегментів бізнесу, у травні — погодилася добровільно продати портфель кредитів і депозитів на користь Bank of Eastern Oregon, згідно з Bloomberg.

«Позов гарантує, що діяльність банку буде припинено таким чином, щоб захистити вкладників і Фонд страхування вкладів. Дія також забороняє Farmington і FBH виплачувати дивіденди або розподіляти капітал, витрачати грошові активи та займатися певною діяльністю без схвалення наглядових органів», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у щорічному огляді FDIC вказала, що пов’язана з цифровими активами діяльність може становити нові та комплексні ризики для банківської системи США, які важко повністю оцінити.

Раніше ФРС, FDIC і OCC нагадали кредитним організаціям США про потенційні ризики, що виходять від орієнтованих на надання криптопослуг компаній.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK