Genesis подала до суду на DCG через невиплачені кредити на $600 млн

Genesis Global Capital, що проходить через процедуру банкрутства, подала позови проти компаній Digital Currency Group (DCG) і Digital Currency Group International (DCGI), вимагаючи погашення кількох кредитів на загальну суму понад $600 млн.

Згідно з документами, у 2022 році DCG позичила близько $500 млн за чотирма різними договорами, а у 2019 році DCGI позичила 18 697,7 BTC (~$481,5 млн на момент написання), з яких залишилися незакритими 4550,5 BTC (~$117 млн).

Genesis і DCGI є дочірніми компаніями DCG.

Термін виплат за обома позиками закінчився в травні 2023 року. Юристи обвинувачення заявили, що організації «неправомірно володіють майном», що належить конкурсній масі Genesis.

Представники збанкрутілої фірми зазначили, що DCG хотіла перетворити свій борг на «відкриті кредити» з необмеженим терміном погашення, але кредитор залишив за собою право на відшкодування. Genesis також вимагає пені за прострочення платежів.

«Ми оформляємо угоду про відтермінування виплат і розраховуємо подати її до суду найближчим часом. На цьому етапі компанія почне розподіл коштів і продовжить шлях до значного стягнення боргів для кредиторів Genesis», — відповіли на позов у DCG.

16 листопада 2022 року Genesis заморозила виведення коштів і видачу нових позик. У фірмі послалися на «підвищені запити» клієнтів після колапсу FTX і хедж-фонду Three Arrows Capital.

У січні 2023 року компанія та її дочірні компанії Genesis Asia Pacific і Genesis Global Capital подали заяву про банкрутство. За даними ЗМІ, їхні зобов’язання перевищують $3 млрд. У цю суму входять вимоги клієнтів біржі Gemini на $900 млн.

У серпні DCG пообіцяла відшкодувати кредиторам Genesis від 70% до 90% коштів. Однак останні назвали пропозицію «незадовільною» і пригрозили заблокувати будь-яку остаточну угоду про банкрутство з подібними умовами.

Нагадаємо, у травні DCG прострочила платіж у розмірі $630 млн у рамках компенсації користувачам Gemini Earn.

У липні біржа братів Вінклвоссів подала в суд на Digital Currency Group і її CEO Баррі Сілберта, назвавши останнього «архітектором і натхненником шахрайства». Пізніше в DCG попросили відхилити позов.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK