Глава JPMorgan пообіцяв ніколи не говорити про біткоїн

Генеральний директор JPMorgan Джеймі Даймон знову розкритикував цифрові активи, назвавши першу криптовалюту марною.

“Є криптовалюти, які щось роблять і мають цінність. А є криптовалюти, які нічого не роблять, я називаю їх “домашнім камінням”. Це біткоїн та інші схожі активи”, – заявив він.

Даймон зазначив, що не хоче обмежувати свободу інших використовувати першу криптовалюту, але особисто від себе порадив “не втручатися”.

На його думку, єдиними варіантами використання біткоїна є “відмивання грошей, шахрайство, торгівля людьми та ухилення від сплати податків”. Однак він висловив підтримку проєктам, які займаються токенізацією реальних активів.

На запитання про залучення фінансових гігантів на кшталт Fidelity і BlackRock до торгівлі біткоїном через спотові ETF глава JPMorgan відповів, що йому “все одно”. При цьому раніше BlackRock позначила компанію як одного з “авторизованих учасників” свого iShares Bitcoin ETF (IBIT).

Після бесіди з журналістами Даймон пообіцяв більше ніколи не торкатися теми біткоїна в прямому ефірі.

CEO JPMorgan завжди був затятим противником цифрових активів. У жовтні 2021 року він заявив, що біткоїн “нічого не вартий”, і зазначив непопулярність своєї думки. Пізніше він назвав криптовалюти “децентралізованими схемами Понці”.

У січні 2023 року Даймон засумнівався в ліміті емісії біткоїна в 21 млн монет.

Нагадаємо, у грудні топменеджер на зустрічі із законодавцями США заявив про необхідність впровадження серйозних обмежень для цифрових активів, закликавши до їх “закриття”.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK