Голова CFTC нагадав про необхідність нагляду за проектами DeFi

Голова Комісії з торгівлі на фондовій біржі (CFTC) Ростін Бенам висловив думку про доцільність регулювання діяльності DeFi-протоколів. Про це пише The Block.

Він порівняв ситуацію в цьому секторі із відвідуванням “неліцензованого лікаря”.

“Ми не повинні чекати, доки з’являться жертви. Ми повинні діяти превентивно і забезпечити критичний нагляд за ринком, надійну кібербезпеку та системні гарантії, а також захист клієнтів. У цьому наше завдання […]. Якщо вам потрібна аналогія, подумайте: чи були б ви комфортно на дорозі, якщо б лише деяким обов’язково було мати водійські права. Або, якщо б у вас був вибір, чи довірили б ви недосвідченому або неліцензованому лікарю”, – сказав Бенам.

У травні голова CFTC заявив, що DEX будуть регулюватися його агентством або SEC, навіть якщо платформи працюють автономно або з мінімальною участю людини.

До Бенама у подібному ключі висловився директор з правозастосування CFTC Ян МакГінлі. У вересні посадовець назвав нерегульовані біржі у сфері децентралізованих фінансів “очевидною загрозою” для ринків і клієнтів.

МакГінлі нагадав про кейси проектів Polymarket і Ooki DAO, яких Комісія переслідувала раніше. У вересні до цього списку додалися Opyn, ZeroEx і Deridex.

Нагадаємо, в тому ж місяці голова відділу правозастосування SEC Девід Гірш попередив, що агентство досліджує діяльність DeFi-протоколів на предмет порушення законодавства.

Раніше група сенаторів запропонувала зобов’язати сервіси децентралізованих фінансів дотримуватися AML.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK