Голова Ripple визначив США чи не найгіршою країною для криптостартапів

Генеральний директор компанії Ripple Бред Гарлінгхаус вважає США одним із “найгірших місць” для запуску криптовалютних проектів. Про це він заявив під час конференції Token 2049 в Сінгапурі, повідомляє Cointelegraph.

“Єдина країна, де я б не рекомендував відкривати компанію прямо зараз, – це США”, – підкреслив Гарлінгхаус.

За його думкою, Сінгапур, Великобританія, ОАЕ та Швейцарія є юрисдикціями з “розумною” політикою щодо регулювання цифрових активів. Він рекомендував Сполученим Штатам прийняти цю тенденцію, яка одночасно сприяє інноваціям і захищає споживачів.

Вину за складну ситуацію глава Ripple поклав на Комісію з цінних паперів і бірж США (SEC). За його словами, агентство веде “політичну війну” з галуззю своїми безліччю судових позовів.

“Ви бачите динаміку. Раніше багато суддів говорили, що SEC завжди права, і не боролися з нею. Але зараз картина змінюється”, – відзначив керівник фінтех-компанії.

Комісія та Ripple знаходяться в судовому процесі з 2020 року. Агентство звинуватило компанію в незареєстрованому продажу цінних паперів у вигляді XRP на суму $1,3 млрд. Відповідачами в справі також стали Бред Гарлінгхаус і співзасновник фірми Кріс Ларсен.

У липні 2023 року суд Південного округу Нью-Йорка прийшов до висновку, що програмні продажі та інші розподіли токену не є пропозицією та реалізацією інвестиційних контрактів. Після цього SEC подала апеляцію, проти якої, в свою чергу, виступила Ripple.

Глава Ripple додав, що часткова перемога його компанії і рішення щодо біткоїн-ETF від Grayscale надають більше нормативної ясності криптобіржам та депозитарним провайдерам у США.

Під час дискусії президент OKX Хун Фан визнав недосконалість місцевої регуляторної політики, але закликав криптофірми зосередитися на більш актуальних питаннях.

“Ми можемо контролювати лише те, що можемо контролювати, а саме створення правильних продуктів, акцент на технологіях та підтримку відповідального регулювання”, – уточнив Фан.

Крім того, він вважає спотовий біткоїн-ETF толчком до притоку інституціоналів, але не впевнений, що інвестори зможуть змиритися з волатильністю першої криптовалюти.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK