Хакери КНДР викрали рекордну кількість криптовалют у 2022 році

Пов’язаним з Північною Кореєю хакерам вдалося викрасти рекордну кількість цифрових активів у 2022 році у порівнянні з попередніми. Про це повідомило Reuters з посиланнями на «конфіденційний звіт» ООН.

З документа випливає, що зловмисники поцупили від $630 млн до $1 млрд у криптовалютах. Експерти зазначили, що кібератаки стали більш професійними, адже рух викрадених коштів стало складніше відстежувати.

«[Північна Корея] використовувала дедалі складніші кібертехніки для отримання доступу до цифрових активів та викрадення потенційно цінної інформації, включно з програмами створення озброєнь», — зазначається у звіті незалежних спостерігачів за дотриманням санкцій Комітету Ради Безпеки ООН.

Водночас в аналітичній компанії Chainalysis вважають, що тогоріч кіберзлочинці КНДР викрали криптовалюти на суму близько $1,7 млрд.

Сума викрадених коштів хакерами КНДР у крипті
Дані: Chainalysis.

Фахівці зауважили, що подібні атаки можуть бути двигуном національної економіки КНДР. Адже, за їхніми даними, експорт країни за 2020 рік сягнув $142 млн. Окрім того, ці кошти, імовірно, спрямовуються на фінансування розробок ядерної зброї, йдеться в аналізі.

Раніше ФБР заявило, що за зламом кросчейн-мосту Horizon стоять пов’язані з КНДР хакерські угруповання Lazarus Group і APT38. Зловмисники атакували платформу у червні і поцупили $100 млн. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK