Канада запровадила прискіпливий контроль за діяльностю криптокомпаній

Канадський регулятор CSA оприлюднив нові правила нагляду за криптоіндустрією в країні. Ці вимоги мають «посилити зобов’язання компаній стосовно захисту інвесторів».

Згідно з регламентом, постачальники криптовалютних послуг зобов’язані зберігати окремо активи клієнтів та кошти компанії. 

«Нещодавні банкрутства за участі декількох компаній підкреслюють величезні ризики, які пов’язані з цифровими активами. Особливо, коли торги проводяться на незареєстрованих  платформах, які знаходяться за межами Канади», — зауважив голова CSA Стів Меджисон.

Окрім того, регулятор заборонив криптофірмам надавати своїм користувачам маржу, кредити або леверидж.

У CSA запровадили нові правила і стосовно обігу «криптоактивів із зазначеною вартістю». Так регулятор позначив у документі стейблкоїни.

Зокрема влада збирається контролювати забезпеченість «стабільних монет» фіатними грошима. Згідно з вимогами, постачальникам криптовалютних послуг забороняється надавати для покупки або депонування стейблкоїнів без письмового дозволу регулятора.

Водночас алгоритмічні «стабільні монети» підлягають забороні з боку регулятора:

«Для більшої впевненості ми не надамо дозвіл тим активам, чия вартість підтримується алгоритмами», — вказали представники відомства.

У криптокомпаній є 30 днів на те, щоб ознайомитися з новими правилами і пройти попередню реєстрацію.

Раніше через вимоги канадського регулятора криптовалютна біржа Crypto.com припинила підтримувати транзакції зі стейблкоїном USDT.

ЗМІ попереджали про впровадження більш жорстокого підходу до нагляду за криптовалютними торговими платформами з боку CSA. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version