Канадська майнінг-фірма подала до суду на місцевого постачальника електроенергії

Канадська компанія з видобутку криптовалют Hut 8 Mining подала позов до Вищого суду Онтаріо проти постачальника електроенергії Validus Power та його дочірньої компанії Bay Power. Це випливає з пресрелізу.

У сторін виник конфлікт через “невиконання Validus своїх зобов’язань за договором”.

Компанії оголосили про співробітництво у 2021 році. Згідно з ним, Validus мала постачати 35 МВт підприємству Hut 8 Mining.

Втім, у листопаді 2022 року остання заявила, що Validus не досяг ключових операційних показників згідно з графіком та вимагає сплачувати вищу ставку за ту, яка прописана в угоді. 

Майнер просить компенсації збитків та забезпечення виконання положень, згідно з укладеним між двома компаніями договором.

Hut 8 є одним із найбільших майнерів у Північній Америці. Фірма має два майданчики для видобутку криптовалют, розташованих в Південній Альберті, та третій у Онтаріо.

Нагадаємо, у листопаді канадська енергопостачальна компанія Hydro-Québec оголосила про наміри призупинити надання послуг представникам «блокчейн-індустрії».

У січні енергетична компанія провінції Британська Колумбія BC Hydro заявила, що призупинить прийняття запитів на підключення до електромереж від майнерів криптовалют на 18 місяців.

Стежте за ForkLog UA у Twitter та Facebook.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK