Керівників Coinbase звинуватили в продажу акцій на $2,9 млрд напередодні “поганих новин”

Керівники криптовалютної біржі Coinbase, зокрема CEO Браян Армстронг, підозрюються у продажу акцій компанії напередодні публікації “негативної інформації” про фірму у 2021 році. Про це йдеться у позові інвестора Адама Грабські.

Згідно зі скаргою, топменеджмент біткоїн-компанії скористався так званим прямим лістингом для продажу акцій замість реалізації цінних паперів у межах первинної публічної пропозиції (IPO). Швидкий продаж акцій приніс прибуток у розмірі $2,9 млрд керівникам платформи у період з 14 квітня по 22 квітня 2021 року, за даними судових документів.

Позивач стверджує, що менеджери скористалися можливістю отримати гроші за акції напередодні розкриття поганих новин.

“Після продажу величезного обсягу цінних паперів громадськості, яка нічого не підозрювала, керівники біржі розкрили негативну інформацію, яка зруйнувала оптимізм [стосовно фінансових справ компанії]. До 18 травня 2021 року ціна акцій скоротилася на 37% з моменту лістингу”, — йдеться у позові.

За словами Грабські, капіталізація Coinbase “просіла” на понад $37 млрд за перші 5 тижнів. Водночас представники фірми уникнули збитків на понад $1 млрд.

Згідно з судовими документами, Браян Армстронг продав акції на $291,8 млн. Крім нього, у “нечесному” прибутку звинувачуються член ради директорів Марк Андріссен, президентка компанії Емілі Чо, фінансова директорка Алесія Хас, головна бухгалтерка Дженніфер Джонс та інші.

У криптобіржі відреагували на звинувачення:

“Як одна з найпопулярніших та єдина публічна біткоїн-платформа у США, ми час від часу стикаємось з легковажними судовими позовами. Цей випадок один з таких”.

Нагадаємо, що користувач Coinbase Майкл Массел подав позов проти компанії, звинувачуючи її у порушенні законів у межах проведення процедури KYC.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK