Клієнтів TrueUSD повідомили про потенційну компрометацію даних

Емітент стейблкоїнів TrueUSD повідомив про порушення безпеки у свого колишнього провайдера банківських послуг TrueCoin, що поставило під загрозу розкриття особистої інформації деяких клієнтів.

Інцидент стався ще 20 вересня. Тоді в обліковому записі TrueCoin було виявлено “аномальну зміну, зроблену скомпрометованим постачальником підтримки”.

Оскільки компанія до 13 липня 2023 року виступала як оператор TrueUSD, вона зберігає певні KYC-дані, включно з іменами та прізвищами користувачів, електронною поштою та номерами телефонів, адресами, датами народження, назвами банків, історіями транзакцій і публічними адресами блокчейн-акаунтів.

Частина цієї інформації могла потенційно потрапити до зловмисників.

При цьому внутрішні системи TrueCoin не були скомпрометовані. Одразу після повідомлення про інцидент команда з кібербезпеки вжила заходів для запобігання подальшому несанкціонованому доступу і почала розслідування.

Представники TrueUSD наголосили, що їхня система не зазнала атаки і резерви TUSD не були порушені інцидентом.

Проте вони рекомендували користувачам уважно стежити за своїми особистими рахунками на предмет будь-якої підозрілої активності.

Нагадаємо, наприкінці вересня в загальний доступ просочилася персональна інформація частини користувачів аналітичної платформи Nansen. Тоді витік також стався внаслідок компрометації стороннього постачальника даних.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK