Команда Aptos представила “гнучкий” стандарт токенів

Розробники блокчейну першого рівня Aptos (APT) оголосили про запуск токенів стандарту Aptos Digital Asset (DA), які пропонують “неперевершену гнучкість, можливість компонування і масштабованість”.

Згідно із заявою, нова форма токенів дає змогу реалізовувати функції безшовних аірдропів, індивідуального прив’язування активів і поліпшення продуктивності.

“Стандарти на кшталт SPL, ERC721 і наш власний TokenV1 були ключем до розвитку блокчейна, але в кожного були свої обмеження. TokenV1 не вистачало гнучкості. У SPL були проблеми із взаємодією. ERC721 був неефективний. DA представляє унікальні рішення для цих проблем і радикального поліпшення мережі”, – додали представники протоколу.

В Aptos зазначили, що завдяки спрощеному управлінню, поліпшеному інтерфейсу і можливості випускати “складові” NFT розробники децентралізованих застосунків можуть створити більш “динамічні та адаптивні екосистеми”.

DA підвищує продуктивність і знижує витрати на газ більш ніж на 50%, забезпечуючи ефективне використання сховища, скорочення часу вилучення даних та їхню оптимізацію, підкреслили розробники.

Новий стандарт токенів уже підтримують NFT-маркетплейси Topaz, BlueMove, Wapal, Mercato, гаманці Petra, Rise, Martian, Fewcha, Pontem і оглядач Aptscan.

На тлі анонсу нативний токен блокчейна APT виріс на 3,5% – до $5,93. До моменту написання курс монети злегка знизився до $5,89.

Раніше розробники уклали багаторічне партнерство з корпорацією Microsoft для впровадження Web3-рішень. Сторони працюватимуть над створенням чат-бота зі штучним інтелектом Aptos Assistant на базі інфраструктури Microsoft Azure.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK