Команда Optimism запропонувала оновлення Bedrock. Токен OP зріс на 23%

Розробники рішення другого рівня Optimism анонсували оновлення Bedrock. Це перший апгрейд основної мережі, який має покращити продуктивність та функціональність протоколу, стверджує команда.

Згідно з пропозицією, оновлення імплементує модульну конструкцію і розділить стек OP на три компоненти: консенсус, виконання та розрахунки. Окрім того, Bedrock знизить вартість комісії та підвищить швидкість транзакцій у мережі.

Дослідник Web3-компанії Xord Зайнаб Хасан зазначив, що апгрейд скоротить час створення блоку з 13 с. до 2 с. Водночас процес депонування активів триватиме всього 2-2,5 хв. замість нинішніх 20 хв.

За пропозицію стосовно активації оновлення мають ще проголосувати члени спільноти Optimism Collective. Якщо ком’юніті ухвалить рішення, апгрейд запустять 15 березня 2023 року.

Команда проєкту зазначила, що активація триватиме всього чотири години, а для більшості користувачів процес мине непомітно. Підготуватися до оновлення потрібно буде лише власникам нод.

Водночас криптовалютна біржа Binance оголосила про інтеграцію обгорнутого стейблкоїну Binance-peg BUSD у мережу Optimism. 

На тлі цих новин токен управління OP подорожчав на 23% за добу, згідно з даними CoinGecko. На момент написання монета торгувалась по $2,8.

вартість токену Optimism
Годинний графік OP/USDT біржі Binance. Дані: TradingView.

Раніше команда Ethereum у межах підготовки до хардфорку Shanghai оголосила про запуск тестнету для симуляції виведення ETH зі стейкінгу.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK