Команда Polygon презентувала децентралізований ID для Web3

Розробники L2-рішення Polygon оголосили про запуск децентралізованого ID (DID) для Web3-проєктів. На його створення знадобився майже рік.

Продукт побудований з використанням технології доказу нульового розголошення (ZK proofs) та має ліцензію з відкритим кодом, що дозволяє всім охочим адаптувати стек інфраструктури децентралізованого ідентифікатора під себе або свій проєкт: ДАО, dapps, постачальників KYC тощо.

Користувачі Polygon ID мають можливість:

  • згенерувати ZK proof з допомогою своїх офчейн-даних: диплом, водійське посвідчення та інше;
  • довести системі, що вони реальні люди без розкриття особистої інформації завдяки спеціально розробленій мові програмування ZK-Query;
  • увійти в систему без пароля.

Окрім того, децентралізований ID містить верифікатор SDK, Issuer Node, електронний та SDK гаманці.

Decentralized ID DID децентралізований ID PolygonDecentralized ID DID децентралізований ID Polygon
Дані: Polygon.

«З нашою технологією DID на базі ZK розробники створюватимуть рішення, які дозволять користувачам зберігати свою особисту інформацію конфіденційно та безпечно з повним контролем над тим, кому вони надають доступ до своїх даних […] Децентралізований ідентифікатор має вирішальне значення для майбутнього Web3», — заявив один з розробників продукту Девід Шварц.

За словами команди, Polygon ID наблизить «розв’язання проблеми цифрової довіри» між учасниками інтернету нового покоління.

Нагадаємо, що у жовтні 2022 року розробники Polygon оголосили про запуск тестнету нового рішення для масштабування Ethereum.

У січні 2023 року проєкт разом з фінансовою корпорацією Mastercard анонсував запуск програми Mastercard Artist Accelerator, де музикантів-початківців навчатимуть просувати свій бренд та продукт у межах Web3.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version