Компанія ДТЕК приєдналася до асоціації «Віртуальні активи України»

Енергетична компанія ДТЕК стала членом громадської спілки «Віртуальні активи України» (ВАУ). Про це ForkLog UA розповіли у ВАУ.

Як член асоціації ДТЕК матиме можливість брати участь в ініціативах і проєктах, спрямованих на вивчення можливостей використання блокчейну в енергетиці. 

Серед потенційних варіантів застосування технології зазначені: токенізація активів, розробка децентралізованих платформ для торгівлі енергією, вивчення потенціалу вуглецевих кредитів на базі блокчейну. 

В асоціації зазначили, що блокчейн може сприяти підвищенню прозорості та зниження витрат в енергетичній галузі: 

“Використовуючи блокчейн, енергетичні компанії можуть створювати більш ефективні та надійні системи для відстеження виробництва та споживання енергії, що може допомогти зменшити відходи та забезпечити виробництво енергії з відновлюваних джерел. Блокчейн також може підвищити надійність торгівлі енергією та виставлення рахунків, полегшуючи споживачам розуміння їхнього енергоспоживання та витрат”.

ВАУ займається просуванням впровадження блокчейн-технологій в Україні. Вона складається з групи експертів, серед яких представники органів державної влади, бізнесу та академічної спільноти.

У березні 2022 року ВАУ та Міністерство енергетики України підписали меморандум про впровадження блокчейну в енергетичному секторі.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року парламентська група Blockchain4Ukraine та ВАУ створили дорожню карту щодо впровадження блокчейн-технологій та Web3.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK