Компанія Пітера Тіля підтримала L2-проект Layer N у раунді на $5 млн

Блокчейн-стартап Layer N залучив $5 млн у seed-раунді під керівництвом венчурної компанії Founders Fund Пітера Тіля та децентралізованої інвестиційної групи dao5.

Серед інших учасників: Kraken Ventures, Amber Group, SALT і низка приватних інвесторів.

Для Founders Fund криптопроєкт Layer N став другим вкладенням в індустрії після найму у квітні як нового партнера Джоуї Круга – колишнього співдиректора з інвестицій Pantera Capital.

Фірма Пітера Тіля внесла $1,8 млн із загальної суми. Круг також взяв участь у фінансуванні проєкту як бізнес-ангел.

Фірма Пітера Тіля внесла $1,8 млн із загальної суми. Круг також взяв участь у фінансуванні проєкту як бізнес-ангел.

Стартап розробляє блокчейн другого рівня на базі Ethereum, націлений на масштабування децентралізованих фінансових додатків.

За словами Круга, довгострокова мета Layer N – дозволити централізованим біржам на кшталт Binance і Coinbase створювати некастодіальні пропозиції в L2-мережі.

Це покликане розв’язувати проблему з падінням довіри користувачів до CEX, яка виникла після колапсу FTX. На думку інвестора, вийти зі становища можна через запуск децентралізованих версій на базі рішення Layer N зі звичним для клієнтів інтерфейсом від найбільших гравців індустрії.

У листопаді 2022 року стартап оголосив про залучення коштів від FTX Ventures незадовго до подачі групою на банкрутство. Команда планувала будувати свій блокчейн на базі Solana.

Співзасновник Layer N Діма Романов повідомив, що капітал так і не було використано, а команда вирішила перейти в екосистему Ethereum. Причиною стало усвідомлення того, що більшість інституціоналів і постачальників ліквідності орієнтуються на цю мережу, прокоментував він.

Нагадаємо, що раніше CEO Coinbase представив топ-10 ідей в індустрії, які заслуговують на увагу.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version