Конгресмен США виступив за звільнення голови SEC Гері Генслера

Член Палати представників США Воррен Девідсон заявив, що підготує законопроєкт для звільнення з посади очільника Комісії з цінних паперів та бірж (SEC) Гері Генслера на тлі його жорсткої політики стосовно регулювання криптоіндустрії. 

“Я запропоную усунути голову SEC [від виконання обов’язків], аби виправити довгу серію зловживань, і замінити його виконавчим директором, який звітуватиме раді директорів. Колишні очільники відомства не можуть претендувати”, — написав Девідсон.

Так конгресмен відреагував на шквал критики, який обрушився на Генслера на тлі його ініціативи переглянути визначення біржі. Комісарка SEC Хестер Пірс, відома в індустрії як “криптомама”, заявила:

“Замість заохочення розвитку нових технологій, ми пропонуємо стагнацію і насильну централізацію, закликаємо до експатріації та вітаємо зникнення інновацій”.

Крім того, чиновниця обурилась, що коли представники криптоіндустрії хочуть зареєструвати свій бізнес відповідно до правил та законів — вони не можуть, адже Комісія відкидає можливість внесення змін до нормативно-правової бази.

“SEC не веде розмову під час консультацій з представниками сектору, а загрожує”, — зауважила Пірс.

У лютому 2023 року через претензії регулятора біткоїн-біржа Kraken зупинила стейкінгові операції для клієнтів із США.

22 березня SEC подала до суду на компанію на SushiSwap та її главу. Потім звинуватила засновника Tron Джастіна Сана у маніпулюванні ринком та продажу незареєстрованих цінних паперів. Водночас біткоїн-біржі Beaxy довелося зупинити роботу на тлі звинувачень від SEC.

Нагадаємо, що у Комісії назвали пріоритетом перевірку криптокомпаній. Для цього відомство попросило Конгрес збільшити бюджет SEC з $2,1 млрд до $2,4 млрд на 2024 фіскальний рік.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version