Криптофонди зіткнулися з відтоком на $16 млн

Приплив у криптовалютні інвестиційні продукти, який тривав 11 тижнів, змінився відтоком – з 9 по 15 грудня з криптофондів вивели $16 млн. Такі дані наводить CoinShares.

Аналітики зазначили, що це швидше була фіксація прибутку, а не зміна настроїв на ринку. За їхніми даними, торговельна активність залишалася значно вищою за середньорічний рівень – $3,6 млрд за тиждень проти показника з початку року в $1,6 млрд.

Зі “стандартних” біткоїн-фондів вивели $32,8 млн. Втрати структур, що дають змогу відкривати шорт за першою криптовалютою, виявилися набагато скромнішими – лише $0,3 млн.

Ethereum-фонди втратили $4,4 млн, тоді як у попередній звітний період приплив склав $9,7 млн. З інструментів на основі Avalanche вивели $1 млн.

Інші альткоїни продемонстрували протилежну динаміку – загальний приплив склав $21 млн. Основними бенефіціарами в CoinShares назвали Solana, Cardano, XRP і Chainlink: $10,6 млн, $3 млн, $2,7 млн і $2 млн відповідно.

Наприкінці листопада в Matrixport спрогнозували, що перша криптовалюта подорожчає до $63 140 до квітня 2024 року і до $125 000 – до кінця наступного календарного року.

Пізніше Glassnode вказали на передумови волатильних коливань біткоїна в діапазоні 50% навколо рівня $36 000, а в Bitwise передбачили новий максимум для цифрового золота на рівні $80 000.

Нагадаємо, аналітики JPMorgan припустили, що 2024 року Ethereum перевершить біткоїн та інші криптовалюти завдяки майбутнім оновленням щодо масштабування блокчейна.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK