Manta Network запустила мейннет L2-рішення Pacific

Команда Manta Network оголосила про запуск альфа-версії основної мережі другого рівня Pacific для застосунків на основі доказів з нульовим розголошенням (ZK).

У липні проект залучив $25 млн для створення ZK-мережі і запустив тестнет Pacific. Згідно з заявою, в протоколі розгорнуто понад 250 смарт-контрактів, проведено 4 мільйони транзакцій і активовано 200 000 гаманців.

Manta Pacific позиціонується як перший модульний EVM-нативний рівень виконання, спеціально розроблений для впровадження ZK-застосунків.

Мережу побудовано за допомогою модифікованого програмного пакету OP Stack від Optimism.

L2-протокол використовує рішення Celestia для забезпечення доступності даних і зниження комісії за їх передачу. На стадії тестнета для цього використовувалася Ethereum.

Pacific надає розробникам універсальні схеми ZK-as-a-Service і набір інструментів для розробки з можливістю Plug-and-Play.

«Ми вважаємо, що ZK-додатки – це наступне покоління dapps, оскільки вони приділяють велику увагу безпеці та конфіденційності користувачів», – підкреслила команда.

Нагадаємо, 9 серпня відбувся публічний запуск L2-мережі Base від Coinbase. Вже на початку вересня протокол вийшов на дев’яте місце за обсягом заблокованих активів з показником у $380 млн.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK