Mantle додасть підтримку RWA-стейблкоїна USDY

Проект L2 Mantle Network на базі Ethereum інтегрує “стабільну монету” USD Yield (USDY) від компанії Ondo Finance з прив’язкою до долара США. 

“USDY – це перша в світі токенізована валюта, забезпечена поєднанням казначейських облігацій США та банківських депозитів”, – зазначається в заяві.

Власники токенів зможуть отримувати пасивний дохід в розмірі 5% щорічно. При цьому для жителів Сполучених Штатів функцію заробітку обмежать. 

Емітент Ondo Finance є лідером в галузі RWA (активи реального світу), займаючи приблизно 50% ринку токенізованих цінних паперів. У лютому 2023 року організація вже випускала цифрові казначейські облігації, чия капіталізація на даний момент становить приблизно $160 млн.

У Mantle підкреслили, що актив пропонує “найкращий захист для інвесторів на ринку”.

Придбати USDY можна безпосередньо через портал Ondo або через децентралізовані біржі на Mantle. Також емітент запустить міжмережевий міст з Ethereum для конвертації стейблкоїнов. У майбутньому список доступних блокчейнів розшириться.

Нову “стабільну монету” можна використовувати як забезпечення для платформ деривативів та протоколів кредитування або просто як платіжний засіб.

Паралельно з USDY стало відомо про запуск стейблкоїна USDM, який також забезпечений казначейськими облігаціями США і приносить пасивний дохід в 5%. Актив випускає Mountain Protocol, який вже отримав ліцензію емітента на Бермудських островах.

Нагадаємо, протягом серпня спостерігалося незначне, але стійке відхилення курсу USDT від долара США, що є «приводом для занепокоєння». На це звернули увагу аналітики Kaiko.

За думкою дослідників з Bernstein, протягом найближчих п’яти років загальна капіталізація “стабільних монет” зросте з поточних $125 млрд до $2,8 трлн.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version