Mastercard покращить моніторинг криптотранзакцій завдяки Feedzai

Платіжний гігант Mastercard домовився про співпрацю з регтех-платформою Feedzai для інтеграції її інструментів в орієнтований на банки продукт CipherTrace Armade. Про це пише CNBC.

CipherTrace Armade відстежує операції з 6000 криптоплатформ для виконання AML і боротьби з шахрайством.

Feedzai за допомогою штучного інтелекту дозволить в реальному часі отримувати повідомлення про підозрілі криптотранзакції та блокувати їх «за кілька наносекунд».

Фірма володіє приблизно 100 патентами та в середньому щорічно збільшує їх кількість на 10 для захисту технологій.

Генеральний директор і співзасновник Feedzai Нуно Себаcтіо заявив, що алгоритми дозволяють виявляти облікові записи шахраїв, які використовуються для відмивання незаконно отриманих коштів.

Згідно з даними компанії, ~40% подібних операцій виводяться безпосередньо з банківського рахунку на біржу. За останній рік платформа перевірила транзакції на суму понад $1,7 трлн.

«Багато прикладів, коли банки в цілях запобігання незаконним операціям блокують навіть ті операції, в яких беруть участь широко визнані і регульовані організації, і пропускають інші», — пояснив Себастіо.

За даними агентства, партнерство Mastercard є виходом платіжного гіганта на ринок для легітимізації цифрових активів, на які можуть поширюватися ті ж правила і рамки відповідності, що й TradFi.

«Дані показують, що шахрайство при транзакціях, коли люди купують криптовалюту, в п’ять разів вище, ніж при тих, де використовується лише фіат», — поділився президент Mastercard з рішень в галузі кібербезпеки Аджай Бхалла.

Топменеджер заявив, що партнерство з Feedzai дозволить фінансовим установам «відрізняти добрі операції від поганих».

Нагадаємо, у жовтні 2022 року Mastercard анонсувала інструмент Crypto Secure. Він дозволяє банкам ідентифікувати та припиняти транзакції з криптобірж, вразливих до шахрайських практик.

В липні 2023 року директор з цифрових технологій платіжної компанії Йорн Ламберт заявив про необхідність об’єднання блокчейну і TradFi.

Цьому передувало оприлюднення планів компанії стати посередником для традиційних фінансових установ при запуску торгівлі криптовалютами.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK