Meta долучиться до гонки в сфері штучного інтелекту, а у Snapchat з’явиться власний чат-бот

Голова корпорації Meta Platforms Марк Цукерберг оголосив про створення команди, яка зосередиться на інструментах на базі штучного інтелекту, зокрема на генеративному ШІ.

За його словами, група об’єднає декілька різних команд, які вже працюють в компанії над розробкою ШІ.

“Ми досліджуємо досвід роботи з текстом (наприклад, чат у WhatsApp та Messenger), зображеннями (наприклад, креативні фільтри Instagram та формати реклами), а також відео та мультимодальні можливості”, — написав Цукерберг.

Очільник Meta зазначив, що на команду чекає багато роботи, але він “у захваті від усіх нових речей, які ми створимо на цьому шляху”.

До цього компанія Snap Inc, яка стоїть за застосунком Snapchat, заявила про розгортання чат-бота зі штучним інтелектом My AI на базі технології GPT від OpenAI.

Нагадаємо, на тлі популярності нейромережі ChatGPT корпорація Google представила конкурента — власний чат-бот Bard.

За даними ЗМІ, глава Tesla Ілон Маск також обговорює з дослідниками ШІ створення нової дослідницької лабораторії для розробки альтернативи нейромережі ChatGPT. 

У лютому Microsoft презентувала нову версію пошукової системи Bing і браузера Edge. Вони базуються на технології, яка лежить в основі популярного чат-боту.  

Розробники відкрили доступ до інструменту обмеженій кількості користувачів. Як працює «новий Bing», чим він відрізняється від ChatGPTі і чому Microsoft урізала можливості бота всього через тиждень після релізу:

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version