МВФ: криптовалюти перестали бути нішевими продуктами

За останні кілька років криптоактиви перейшли від статусу нішевих продуктів до “масової присутності”, внаслідок чого індустрія потребує комплексного регулювання. Про це зазначили у Міжнародному валютному фонді (МВФ). 

Представники організації заявили, що цифрові валюти набули популярності в якості потенційних платіжних інструментів, засобів хеджування та спекулятивних інвестицій.

Зростання ринкової капіталізації сектору, розвиток різноманітних криптовалютних продуктів, а також їх проникнення у фінансову систему призвели до посилення зусиль щодо регулювання ринку, заявили в МВФ. Проблеми емітентів, бірж та хедж-фондів стали додатковими стимулами для цього.

Водночас у фонді вказали, що застосування існуючих нормативних правил по відношенню до криптоактивів та розробка нових є “складним завданням”. Одна з причин — стрімкий розвиток індустрії і неможливість охопити всіх її учасників традиційним регулюванням:

“Моніторинг криптовалютного ринку є складним, оскільки дані неоднорідні, а регуляторам важко стежити за тисячами учасників, які можуть не підпадати під типові вимоги щодо розкриття інформації чи звітності”.

Ще одна проблема, на думку представників МФВ, — неузгодженість підходів між регуляторами як різних інституцій, так і різних країн. 

У результаті часто криптокомпанії просто “мігрують до найбільш дружніх юрисдикцій із найменш суворим регулюванням”, а їх продукти залишаються доступними для будь-кого, хто має доступ до інтернету, резюмували у фонді.

Нагадаємо, МВФ послідовно виступає за необхідність посилити регулювання індустрії криптовалют. В організації підкреслювали, що потенційна заборона цифрових активів та продуктів на базі них призведе до втрати контролю над цим сегментом.

У серпні у МВФ заявили, що зростання кореляції між криптовалютними та фондовими ринками Азії викликає занепокоєність та потребує додаткових кроків для регулювання.

Стежте за ForkLog UA у Twitter та Facebook.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK