“Найбільший крах з 2008 року”: регулятор США закрив Silicon Valley Bank

Департамент фінансового захисту та інновацій Каліфорнії оголосив, що закриває Silicon Valley Bank (SVB). Він став найбільшим американським банком, що зазнав краху після фінансової кризи 2008 року, пише Reuters.

Як вказав регулятор, станом на кінець 2022 року SVB мав загальних активів на близько $209 млрд і депозитів на $175,4 млрд.

Наразі банк знаходиться під управлінням Федеральної корпорації із страхування депозитів. 

До цього акції SVB впали на понад 60%. За даними The Wall Street Journal, таке падіння за один день стало найбільшим в історії. 

Це сталося після того, як банк оголосив про розміщення майже всіх своїх цінних паперів на суму $1,75 млрд. Консалтингові агенції рекомендували вкладникам виводити кошти з рахунків банку, що викликало різке скорочення ліквідності. 

SVB був одним з основних банків, що обслуговували технологічні компанії США.

Засновниця Hodder Law Саша Ходдер зазначила, що JP Morgan має “величезні нереалізовані збитки на $47,9 млрд”. Події на ринку вона назвала “початком чорного лебедя».

Нагадаємо, раніше цього тижня Silvergate Capital, яка є материнською компанією Silvergate Bank, оголосила про плани «згорнути операції» та добровільно ліквідувати банк.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK