Neuralink проведе клінічні тести на людях

Заснована мільярдером Ілоном Маском біотехнологічна компанія Neuralink відкрила набір добровольців для перших клінічних випробувань нейротехнологій на людях.

Дослідження PRIME з розробки бездротового інтерфейсу “мозок-комп’ютер” спрямоване на оцінку безпеки імплантату та хірургічного робота.

У Neuralink також проведуть тестування функціональності нейрочипа, що дає змогу людям із паралічем керувати комп’ютерними пристроями силою думки.

Під час тестів відкалібрований робот під управлінням лікарів встановить надтонку і гнучку нитку імплантату у відділ головного мозку, що відповідає за пересування. Пристрій зчитує нейронні імпульси і передає їх у спеціальний додаток.

Neuralink отримала дозвіл на випробування на людях у травні 2023 року від Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США.

“Первісна мета нашого імпланта – надати людям можливість керувати курсором на комп’ютері або клавіатурою, використовуючи тільки свої думки. […] Це важливий крок у місії зі створення універсального мозкового інтерфейсу для відновлення пацієнтів з особливими медичними потребами”, – йдеться в заяві компанії.

На участь у програмі можуть претендувати люди з паралічем кінцівок унаслідок травми шийного відділу спинного мозку або бічного аміотрофічного склерозу.

Нагадаємо, у серпні Neuralink закрила раунд фінансування на суму $280 млн. Основним інвестором виступив фонд Пітера Тіля Founders Fund, який підтримував SpaceX, Stripe, Paxos та інші великі організації.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK